Offentlig upphandling
Waldl UFER Kvinnliga Stövlar
ARTIKEL | 5 juni 2019

Seminarium: Schysst offentlig upphandling av IT-produkter

Är du upphandlare, strateg eller beslutsfattare på en upphandlande myndighet? Välkommen till ett seminarium om risker i IT-sektorn den 16 september!

RB4388 Reebok Mans klassiska performance Safety Boots gulden
Steve Madden Mens Luigige Lace Up Oxford skor
Shrinking space
Storm herrar SP2 900 Wide Wide Wide Bowling skor
ARTIKEL | 15 maj 2019

NTBST Coral Fleece Spa Slippers Pack, Closed Toe Dispensable Hotel Slippers Bulk for Travel Wedding 50 -Pair, vit Amny u 28x11cm 11x4.3tum

I Ecuador riskerar MR- och miljöförsvararen Jorge Acosta åtal för att ha skapat ”ekonomisk panik” . Detta efter att ha rapporterat om dåliga arbetsvillkor för arbetare i banansektorn och om produktionens negativa påverkan på miljön.

ECCO Män Fraser s lågtoppTågare
Saucony Jazz Original, Men s herrar Jazz Original -m Cross Trainers, Charkole grön, 9 Storbritannien (44 EU) Make ICT Fair
ARTIKEL | 7 maj 2019

Copper with a Cost – film om kopparutvinning i Zambia

Swedwatchs film ”Copper with a Cost” illustrerar hur brytning av koppar fått negativa konsekvenser för miljö och människor i Zambia.

Frye Woherrar Carly Chukka Boot Teman
  • Arbetsvillkor
  • Högrisk- och konfliktområden
  • Utsatta grupper
  • Miljö och klimat
  • Lokalsamhällens rättigheter
  • Offentlig upphandling
New Balance - kvinnor W1080V8 skor, 12.5 Storbritannien –Brödd B, Seaskume Arctic Fox

Arbetsvillkor

I de globala leverantörsleden är risken för kränkningar av mänskliga rättigheter stor. Dessutom krymper många MR- och miljöförsvarares möjligheter att verka. Företag har ansvar att förhindra kränkningar i alla delar av sin verksamhet.

Läs mer om Arbetsvillkor
Pedors kvinnor Classic Neopren Walking skor

Högrisk- och konfliktområden

I områden där det råder krig och konflikt, eller där staten är svag, är risken att mänskliga rättigheter kränks förhöjd. Det ställer stora krav på företag med verksamhet i sådana områden att känna till och hantera riskerna.

Läs mer om Högrisk- och konfliktområden
DANDANDANJIE Mans läderskor Sommar ny mode Handgjorda läderskor
Säkerhetsstövlar från Haix Climber Gore -Tex
Modello Foggia Handgjort Italienska lädermänyer Färg för blå Oxforder Klädskor Cowhide Embrossed Leather Lace -Up
Rockport herrar Gryffen Penny So skor

Utsatta grupper

Vissa grupper löper större risk att påverkas negativt av företags verksamhet än andra. Det kan handla om barn, ursprungsfolk eller migrantarbetare. Oavsett vilka de är, har företag ett ansvar att förhindra att deras rättigheter kränks.

Läs mer om Utsatta grupper
Ron vit Mens Wilton
FuweiEncore kvinnor Causal skor, Sport skor, Koreansk Version Harajukus Vilda vita löpskor, Athletic Off -Gyms (Färg vit, Storlek 37) (Färg vit, Storlek 35)

Miljö och klimat

Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar och nära sammanlänkade med påverkan på mänskliga rättigheter. Företag har ett ansvar att förhindra att de bidrar till miljöförstöring och klimatförändringar.

Adidas Ultraboost Running skor - AW18
Ashley X -rörelsens lågtoppiga snokers.
Sperry Billfish 3 Eye Navy bspringaa

Lokalsamhällens rättigheter

Stora projekt som gruvnäring eller dammbyggen tvingar ofta människor att flytta. Samhällen som berörs av ett företags verksamhet har rätt att bli tillfrågade innan nya projekt startar och de som påverkas negativt har rätt till skälig kompensation.

Läs mer om Lokalsamhällens rättigheter
Loake 200B, herrar Lace Up skor (UK 7.5) Oboz Juniper Mid B - dry Hiking skor - Woherrar

Offentlig upphandling

Den offentliga sektorn upphandlar varje år varor och tjänster för miljarder. Staten, kommunerna och landstingen har ett särskilt ansvar att se till att det som köps in är hållbart producerat. De har också stora möjligheter att värna mänskliga rättigheter och miljö i produktionen genom att ställa krav.

Läs mer om Offentlig upphandling