ARTIKEL | 5 juni 2019

Seminarium: Schysst offentlig upphandling av IT-produkter

Är du upphandlare, strateg eller beslutsfattare på en upphandlande myndighet? Välkommen till ett seminarium om risker i IT-sektorn den 16 september!

svart Santiago Ecco herrar Helsingfors Loafers ARTIKEL | 15 maj 2019

Kvinnors Wedges Fringaae Calf stövlar Hidden hög klack 8cm Trainers Lace Up High Platform Casual stövlar svart Party stövlar stövlar Storlek UK 3 -9

I Ecuador riskerar MR- och miljöförsvararen Jorge Acosta åtal för att ha skapat ”ekonomisk panik” . Detta efter att ha rapporterat om dåliga arbetsvillkor för arbetare i banansektorn och om produktionens negativa påverkan på miljön.

Soda kvinnor 's mode initiation Foam trigger mousse confortable sandales 3 Färgs vit turquoise
Konst Rainbow Färg Line Leisure Design skor springaning skor kvinnor ny rolig Söt Make ICT Fair
ARTIKEL | 7 maj 2019

Copper with a Cost – film om kopparutvinning i Zambia

Swedwatchs film ”Copper with a Cost” illustrerar hur brytning av koppar fått negativa konsekvenser för miljö och människor i Zambia.

Jag är bra på dig Brand sommar Cool Man Flip Flops Rubber Soft strand skor Non -Slide Mans Slippers Teman
  • Arbetsvillkor
  • Högrisk- och konfliktområden
  • Utsatta grupper
  • Miljö och klimat
  • Lokalsamhällens rättigheter
  • Offentlig upphandling
Callaghan 76100 Mocasins Man

Arbetsvillkor

I de globala leverantörsleden är risken för kränkningar av mänskliga rättigheter stor. Dessutom krymper många MR- och miljöförsvarares möjligheter att verka. Företag har ansvar att förhindra kränkningar i alla delar av sin verksamhet.

Läs mer om Arbetsvillkor
Mans läder skor Classic läder Loafers Lyxy Business skor All Seasons weirng Storlek 39 -47 (Färg bspringaaa, Storlek 46 EU)

Högrisk- och konfliktområden

I områden där det råder krig och konflikt, eller där staten är svag, är risken att mänskliga rättigheter kränks förhöjd. Det ställer stora krav på företag med verksamhet i sådana områden att känna till och hantera riskerna.

Läs mer om Högrisk- och konfliktområden
Dansko Woherrar Gitte Oiled svart, Storlek 28
Saucony herrar Grid 9000 skor
Kvinnliga läderskor, Mode Chelsea stövlar Autumn Winter Rough High klackar Square Head V Mouth Booslipss Formala skor (Färg bspringaaa, Storlek 35)
Dybilfell Arcyll herrar Semi - Brogu Cowhid Chukka Boot bspringaaa

Utsatta grupper

Vissa grupper löper större risk att påverkas negativt av företags verksamhet än andra. Det kan handla om barn, ursprungsfolk eller migrantarbetare. Oavsett vilka de är, har företag ett ansvar att förhindra att deras rättigheter kränks.

Läs mer om Utsatta grupper
Kickers Kick Hi Core DK TAN LTHR 111694 herrar UK 6.5 -10.5
J.D. Fisk Män Victor Oxford

Miljö och klimat

Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar och nära sammanlänkade med påverkan på mänskliga rättigheter. Företag har ett ansvar att förhindra att de bidrar till miljöförstöring och klimatförändringar.

Slip av klassisk drive loafer för män
Hoxekle Ankle stövlar for kvinnor Round Toe Zipper Keep Warm Snow stövlar Bekväma Plattformar Mina damskor
Adidas herr Neo mocka Low Top Lace Up mode skor

Lokalsamhällens rättigheter

Stora projekt som gruvnäring eller dammbyggen tvingar ofta människor att flytta. Samhällen som berörs av ett företags verksamhet har rätt att bli tillfrågade innan nya projekt startar och de som påverkas negativt har rätt till skälig kompensation.

Läs mer om Lokalsamhällens rättigheter
Columbia herr CaldoradoTM Iii Extreme Hiking skor Choklad bspringaaa vit ny balans herr MX608V1 skor

Offentlig upphandling

Den offentliga sektorn upphandlar varje år varor och tjänster för miljarder. Staten, kommunerna och landstingen har ett särskilt ansvar att se till att det som köps in är hållbart producerat. De har också stora möjligheter att värna mänskliga rättigheter och miljö i produktionen genom att ställa krav.

Läs mer om Offentlig upphandling