ARTIKEL | 5 juni 2019

Seminarium: Schysst offentlig upphandling av IT-produkter

Är du upphandlare, strateg eller beslutsfattare på en upphandlande myndighet? Välkommen till ett seminarium om risker i IT-sektorn den 16 september!

Mann Läder Skor England Tassels herrar skor Round Head läder Andable
181 Kvinnliga MCGLCAT000517E Lätta blå sandaler
Shrinking space
Alegria Woherrar Verona Sandal
ARTIKEL | 15 maj 2019

Ghapwe Winter warm cheville Snow bottes, kvinna skin skor, talons plats, zippés, skor féminines, jolies skor élégantes, velours, Joker mode, douces, résistant à l 'Abrasion bspringaaa 8 m

I Ecuador riskerar MR- och miljöförsvararen Jorge Acosta åtal för att ha skapat ”ekonomisk panik” . Detta efter att ha rapporterat om dåliga arbetsvillkor för arbetare i banansektorn och om produktionens negativa påverkan på miljön.

Steve Madden kvinnor Brody mode skor
Goodtimehow High -top Casual Pointed Toe Vuxna manliga skor Unga tonåringaaar Chelsea stövlar män kort Ankle Boot Make ICT Fair
ARTIKEL | 7 maj 2019

Copper with a Cost – film om kopparutvinning i Zambia

Swedwatchs film ”Copper with a Cost” illustrerar hur brytning av koppar fått negativa konsekvenser för miljö och människor i Zambia.

Joie kvinnor Dee skor Teman
  • Arbetsvillkor
  • Högrisk- och konfliktområden
  • Utsatta grupper
  • Miljö och klimat
  • Lokalsamhällens rättigheter
  • Offentlig upphandling
Snöskor, skor av herrläder, vinterstövlar, varma stövlar, par, stövlar, skor av bomull, icke -glid, (3 färger)

Arbetsvillkor

I de globala leverantörsleden är risken för kränkningar av mänskliga rättigheter stor. Dessutom krymper många MR- och miljöförsvarares möjligheter att verka. Företag har ansvar att förhindra kränkningar i alla delar av sin verksamhet.

Läs mer om Arbetsvillkor
Skechers Sport Män's Flex Advance Cover Action Oxford

Högrisk- och konfliktområden

I områden där det råder krig och konflikt, eller där staten är svag, är risken att mänskliga rättigheter kränks förhöjd. Det ställer stora krav på företag med verksamhet i sådana områden att känna till och hantera riskerna.

Läs mer om Högrisk- och konfliktområden
Regarde le Ciel Coline Amalfi Nubuck mode skor i Camel, 41 EU
Nine Seven Genuine läder Woherrar Girls Square Toe Chunky Mid Heel Dress Handgjort Mary Jane Pump
INUKII Kvinnliga MCGLCAB0005050E MultiFärg läder Loafers
SOLOVAIR Mans Lace -Up Flats svart svart

Utsatta grupper

Vissa grupper löper större risk att påverkas negativt av företags verksamhet än andra. Det kan handla om barn, ursprungsfolk eller migrantarbetare. Oavsett vilka de är, har företag ett ansvar att förhindra att deras rättigheter kränks.

Läs mer om Utsatta grupper
SängStu Woherrar Becca Boot
LIJUN Snow stövlar Man Winter Non -Slip Värme Snow stövlar Genuine läder Handgjord Winter skor Storlek 65533;65533;65533;38 -43

Miljö och klimat

Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar och nära sammanlänkade med påverkan på mänskliga rättigheter. Företag har ett ansvar att förhindra att de bidrar till miljöförstöring och klimatförändringar.

Giles Jones Mans vandrande skor High -top Anti -Skidding Comfortable Climbing Treking skor
Johnston och Murphy Woherrar Jessie Toe ringa Sandal
TWDDH Vattentäta snöskor Kvinnor Flat Heeled Dold Wedge Mid -Calf skor Warm Fur Lined utomhus Platform Boot

Lokalsamhällens rättigheter

Stora projekt som gruvnäring eller dammbyggen tvingar ofta människor att flytta. Samhällen som berörs av ett företags verksamhet har rätt att bli tillfrågade innan nya projekt startar och de som påverkas negativt har rätt till skälig kompensation.

Läs mer om Lokalsamhällens rättigheter
Ava Plain Toe SR Oxford - FootwearFotkläder för kvinnorSkor för kvinnoarbete KingRover Woherrar Chunky Heel Embroideed Tassels Style Nubuck Knee High Boot

Offentlig upphandling

Den offentliga sektorn upphandlar varje år varor och tjänster för miljarder. Staten, kommunerna och landstingen har ett särskilt ansvar att se till att det som köps in är hållbart producerat. De har också stora möjligheter att värna mänskliga rättigheter och miljö i produktionen genom att ställa krav.

Läs mer om Offentlig upphandling