ARTIKEL | 5 juni 2019

Seminarium: Schysst offentlig upphandling av IT-produkter

Är du upphandlare, strateg eller beslutsfattare på en upphandlande myndighet? Välkommen till ett seminarium om risker i IT-sektorn den 16 september!

Marine blå Marine blå Meindl Nebraska Mid XCR, män Dru 8217s Sport skor
Sandaler för kvinnor i Fine Strap s Rivets Open Toe hög klack Sandals Foot Strip Metal Stiletto skor (heel 6 -8cm)
Shrinking space
Woherrar stövlar mocka Autumn Winter Points Sekins Metal Circle Stiletto Bare stövlar bröllop Party, Evening Dress skor (Färg svart, Storlek 35)
ARTIKEL | 15 maj 2019

La Alicia - 30 - ND kvinnor 's Sweet skor

I Ecuador riskerar MR- och miljöförsvararen Jorge Acosta åtal för att ha skapat ”ekonomisk panik” . Detta efter att ha rapporterat om dåliga arbetsvillkor för arbetare i banansektorn och om produktionens negativa påverkan på miljön.

HWF Springaa Man Business Formel Bär brittiska stilläder Män skor Formala skor
Woherrar Martin stövlar, Side Zipper High klackar Points Ankle stövlar Tjock med vattentät plattform kort stövlar mocka Non -Slip Varma Bomullskor Make ICT Fair
ARTIKEL | 7 maj 2019

Copper with a Cost – film om kopparutvinning i Zambia

Swedwatchs film ”Copper with a Cost” illustrerar hur brytning av koppar fått negativa konsekvenser för miljö och människor i Zambia.

Röda Wing Heritage Män Weekender Oxford Work skor Teman
  • Arbetsvillkor
  • Högrisk- och konfliktområden
  • Utsatta grupper
  • Miljö och klimat
  • Lokalsamhällens rättigheter
  • Offentlig upphandling
Giro Republic LX Reflektiva cykelskor

Arbetsvillkor

I de globala leverantörsleden är risken för kränkningar av mänskliga rättigheter stor. Dessutom krymper många MR- och miljöförsvarares möjligheter att verka. Företag har ansvar att förhindra kränkningar i alla delar av sin verksamhet.

Läs mer om Arbetsvillkor
Woherrar hög klack Sandals 2019 ny PVC Platform skor mode Ladies Ultra hög klack s Sexy Dress skor bröllop Party.

Högrisk- och konfliktområden

I områden där det råder krig och konflikt, eller där staten är svag, är risken att mänskliga rättigheter kränks förhöjd. Det ställer stora krav på företag med verksamhet i sådana områden att känna till och hantera riskerna.

Läs mer om Högrisk- och konfliktområden
skor à semelles plates à ventilation vithe avec lacets de sport féminin (Färg grön, Storlek 36)
Nike herrar 89224 -018 Futsal skor
McQ Alexander McQueen Mans skor, bästa tränare skor Hikaru svart
svart Fuxitogo herrar Shunkle stövlar, Casual mode Retro Comfortable Nonsslip High Top Work skor (färg Khaiki, storlek 42 EU) (färg Khaiki, Storlek 39 EU)

Utsatta grupper

Vissa grupper löper större risk att påverkas negativt av företags verksamhet än andra. Det kan handla om barn, ursprungsfolk eller migrantarbetare. Oavsett vilka de är, har företag ett ansvar att förhindra att deras rättigheter kränks.

Läs mer om Utsatta grupper
Supra herrar Rock svart mocka duk 1 atletiska skor
kvinnor Vulcanized skor mode Zipper Wedge kvinnor skor High Help Solid Färg Ladies skor

Miljö och klimat

Klimatförändringarna är en av vår tids största utmaningar och nära sammanlänkade med påverkan på mänskliga rättigheter. Företag har ett ansvar att förhindra att de bidrar till miljöförstöring och klimatförändringar.

Nine West Woherrar Audora Nubuck Wedge Pump
Skechers Män's 52349 Tågare
kvinnor Ankle stövlar, läder Ladies stövlar Autumn Winter Plus sammet hög klack stövlar Rhinestones Zipper Pointed stövlar (Färg Svart, Storlek 38)

Lokalsamhällens rättigheter

Stora projekt som gruvnäring eller dammbyggen tvingar ofta människor att flytta. Samhällen som berörs av ett företags verksamhet har rätt att bli tillfrågade innan nya projekt startar och de som påverkas negativt har rätt till skälig kompensation.

Läs mer om Lokalsamhällens rättigheter

Offentlig upphandling

Den offentliga sektorn upphandlar varje år varor och tjänster för miljarder. Staten, kommunerna och landstingen har ett särskilt ansvar att se till att det som köps in är hållbart producerat. De har också stora möjligheter att värna mänskliga rättigheter och miljö i produktionen genom att ställa krav.

Läs mer om Offentlig upphandling